Spiritualitás

Category

A mesterré válás folyamata a Zen Bu Kan Kempoban

A japán harci vizsgarendszerek az európai megközelítéstől eltérően a "nagytól" vagy inkább a "soktól" haladnak a kevesebb felé, majd a nullpont elérésével - és így a lebontó folyamatok végeztével -megkezdődik az immáron létrejött szilárd alapokra történő építkezés a mesteri mivolt magasabb szintre történő emelése. Társadalmunkban és szűkebb közösségeinkben olyan civilizációs por és szennyeződés tapad az egyén szellemére, ami legtöbbször elnémítja a lélek üzeneteit, így az egyén öntudatlanul, helyét és hasznát nem találva bolyong a végtelen lehetőségei között. Az eszköz, amivel egy harcos kapcsolatot létesít önmagával és így a világmindenséggel a harci technikák csiszolása, tesztelése és újabb csiszolása.

Bukósisak nemzedék 2. rész

A gyereknevelés átalakulása Ahogy a 19-20. század Európáján és Nyugati mintájú társadalmain végigsöpört a ipari forradalom és ezzel párhuzamban a technológiai átalakulás, így a lakosság túlnyomó többsége a városokba kényszerült. A városok higiéniai problémái a második világháború után megoldásra kerültek, de sajnálatosan a nehézipar egyre inkább a sűrűbben lakott övezetek vagy azok közvetlen környezetébe telepedett. […]

Bukósisak nemzedék 1. rész

Az agrárium korában 1850-es évek előtti korokban - ha egy kicsit szélesebb spektrumban szeretnénk a témakörhöz közelíteni - láthatjuk, hogy a lakosság  85% a mezőgazdaságban dolgozott és még azok is, akik a városokban éltek, rendelkeztek kisebb-nagyobb termőfölddel vagy kiskerttel.  Ebben az időszakban az európai ember átszámítva kevesebb, mint 300 ft-ból kellett megéljen napi szinten.  A betegségek és a környezeti kitettség, ami javarészt a folyamatos kemény és kockázatos munkákból adódott rendkívül megnehezítették az életet.

Az intelligencia veszélyei

Az intelligencia veszélyei Két út van csupán. Az egyik befele önmagunk felé vezet a másik kifele a világ felé. A megismerés és fejlődés folyamata az anyagi síkon veszi kezdetét. A test fejlesztésével és a képességek megszerzésével folyamatában rajzolódnak ki a természeti törvények, szabályok, korlátok és lehetőségek. Az anyagi létezés ilyen formán korlátol és megköt, de […]

Egyén és közösség

Habár minden változás belülről történik a szerencsétlen környezeti együttállások megnehezíthetik vagy ellehetetleníthetik az elmozdulást a kívánt irányba. A gyerekeknek a közösség hatványozottan fontos, hiszen biztonságot, kultúrális kereteket és szórakozást nyújt, amik alapvető tényezők a fejlődésükhoz és a tudati beállítottságuk kialakításához.