Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Azok is elkezdhetik ezt a sportot, akik még eddig soha nem űztek harcművészetet?

Egyesületünk a hobbi sportolótól a profi versenyzőig lehetőséget biztosít mindenkinek a fejlődésre és a harcművészeti Életút bejárására. Nálunk minden korosztálynak vannak kezdő és haladó csoportjai, így biztos lehetsz benne, hogy olyannakkal kerülsz össze, akik veled egy cipőben járnak.

Hány éves kortól lehet menni edzeni?

4 éves kortól már el lehet kezdeni a Kempot. A tanulók korosztály és tudás alapján is csoportokra vannak bontva. A hobbitól a versenysportig foglalkozunk a harcosokkal.

Mit kell vinnem edzésre?

Hosszúnadrág (cipzár nélküli), póló, papucs és innivaló szükséges. Három hónap elteltével lehetőséged van beszerezni a karate ruhát és az egyéb szükséges felszereléseket (boxkesztyű, lábszár-lágyék és fogvédő).

Bármikor jelentkezhetek?

Igen! Egész évben folyamatos a tagfelvételünk. Tehát bármelyik hónapban el lehet kezdeni. A harcművészetekben nincs olyan, hogy lemaradás, mindenki saját szintjéhez képest kell, hogy fejlődjön.

Kezdőknek tudtok biztosítani védőfelszerelést?

Egyesületünk biztosítja a kesztyűt, lábszárvédőt és szükség esetén a fejvédőt is. Ezeket 3 hónap után érdemes magadnak is beszerezni.

Nagyon rossz a fizikai állapotom, így is elmehetek edzésre?

Természetesen! A Zen Bu Kan Kempoban úgy tartjuk, hogy az egyén fejlődése ne függjön másoktól. Magadból kell kihozzni a legjobbat. Erre pedig minden lehetőséget biztosítunk számodra. Kezdő csoportba kerülsz, ahol fokozatosan emeljük a terhelést. Évente tartunk egészség szemináriumot, ahol pedig hasznos információkkal gyarapodhatsz.

Hogy néz ki egy edzés, mire számítsak?

Minden edzést bemelegítéssel és technikai gyakorlással kezdünk, amit az erőnlét és a nyújtás követ. A technikákat gyakoroljuk pontozókesztyűkre és ütőpárnákra. Edzés végén Light kontakt küzdelmek szoktak lenni.

A Zen Bu Kan Kempo az MMA?

A Kempoban a realis utcai önvédelmet oktatjuk, amihez elengedhetetlen megtanulni küzdeni állva, földön, több ember ellen, illetve fegyverrel vagy fegyverekkel szemben. Ezért az edzések nagy részét a küzdelmi technikák elsajátítása teszi ki.
Az MMA annyit jelent, hogy kevert harcművészet. A kevert harcművészetek ötvözik az állóharcot, javarészt a Thai-boxot, a Judoban és Aikidoban alkalmazott súlypontmozgatással és dobásokkal. A földharcokban pedig a Jiu-Jitsu dominál. A Zen Bu Kan Kempoban mi ezeket tanítjuk.

Van hivatalos öltözetetek edzésekhez?

A Kempoban mi GI-ban edzünk, ami egy lenvászon nadrágot és felső részt jelent, amit övvel kötünk meg. Az öltözék színe változik fokozatok elérésével. Kék öv elérésekor a fehér nadrágot felváltja a fekete.

Ha versenyző szeretnék lenni van rá lehetőség?

Hivatalosan egy évben 4-6 felnőtt versenyünk van, de van lehetőség más nyílt versenyeken történő indulásra is, illetve a profi földharc és állóharc karrier kibontakoztatására is.

Nem kaptál minden kérdésedre választ?

Tedd fel bátran üzenet formájában