Híreink

Hírek
09 ápr

Spartan Kupa 2024 // Hajdúnánás

 

A Spartan Kempo Debrecen szervezte idén a 12-19 évesek, Magyar Kempo Szervezetek Országos Szövetségének ranglista versenyét, ahol 124 versenyző mérette meg magát technikai és küzdelmi számokba egyaránt.  A versenynek a hajdúnánási Hódos Imre Sportcsarnok adott otthont, ami a verseny kezdetére már teljesen megtelt élettel. Az 511 nevezés egy jelentős része technikai számokra érkezett, ahol a harcosok pusztakezes és fegyveres formagyakorlatban és utcai önvédelemben mérhették össze tudásukat. A küzdelmi számok szintén domináltak a Spartan Kupán hiszen Stop semi contact, C-Viadal, B-Viadal, A-Viadal és pusztakezes viadal mellett Gi és No gi földharc számokban is megmérettethettek a harcosaink.

 

 

Klubunk 21 versenyzővel a 29 csapat közül hatalmas előnnyel az első helyen végzett 25 arany, 38 ezüst és 12 bronzéremmel. Ez a kiemelkedő eredmény tovább erősítette a Spartan Kempo Debrecen csapat első nyerő szériáját, hiszen ez már a harmadik verseny, ahol első helyen végez a csapat összetettben.  Gratulálunk a versenyzőknek, hajrá Spartans!

 

 

26 márc

Spartan Kupa Hajdúnánás

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Spartan Kempo Debrecen szervezésébe a Spartan Kupa, ami egyben kvalifikációs pontszerző verseny a Magyar Kempo Szervezetek Sportági Szövetségének és Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség harcosainak egyaránt. A rendezvény 2024.04.06-án, Hajdúnánáson a Hódos Imre Sportcsarnokban kerül lebonyolításra. A verseny nyílt, meghívásos, így számítunk más szervezetek és klubok harcosaira is. Várunk minden érdeklődőt. A rendezvény a szokott módon a smoothcomp rendszerében kerül meghirdetésre, így a nevezés és a későbbi események nyomon követése is ott történik majd. Nevezési határidő: 2024.04.03.  

 

Technikai Versenyszámok:

Formagyakorlat

Fegyveres Formagyakorlat

Utcai Önvédelem

Küzdelmi Számok:

C-viadal

B-Viadal

A-viadal

Pusztakezes Viadal

Földharc Számok:

Gi

No gi

25 márc

Sport Kempo Hungarian Open

A Spartan Kempo Debrecen harcosai kiemelkedő sikereket értek el a hétvégén, Gyöngyösön megrendezésre kerülő Sport Kempo Hungarian Open felnőtt versenyén! A 12 fős csapatunk lenyűgöző összesen 26 éremmel tért haza: 12 aranyéremmel, 9 ezüsttel és 5 bronzéremmel.Jó néhányan közölünk a válogatott pontonkért léptek pástra, így a viadal küzdelmi számok mellett képviseltették magukat technikai számokban is. A pusztakezes és fegyveres formagyakorlatok, illetve az önvédelmi számok is kifejezetten magas színvonalúak voltak és dobogós helyezéseket eredményeztek.

 

Csapatunk a full contact versenyszámokban jeleskedett leginkább. Ezekben a divíziókban szinte a csapat minden tagja aranyérmet szerzett, ami nem kis teljesítmény, hiszen jelentős részük már a legmagasabb, mester kategóriában indult.
Összegzésként elmondható, hogy a tudatos, akadémia rendszerben történő professzionális felkészülés meghozta az eredményét, hiszen 20 csapat közül sikerült megszerezni a fölényes első helyet, magunk mögé utasítva olyan klubokat is akik kifejezetten küzdősport képzéssel érkeztek a megmérettetésre.

19 febr

I. Respect kupa gyerekverseny

 

Szombaton, a Törökbálinti Sportközpontban, sikeresen lezajlott az I. Respect Kupa Zen Bu Kan Kempo gyerekverseny, mely a szezon első pontszerző eseménye volt. A versenyen 22 különböző klub közel 140 tehetséges versenyzője mérette össze tudását. Az esemény kiváló lehetőséget biztosított a fiatal versenyzőknek, hogy megmérettessék magukat.

 

 

A Spartan Kempo Debrecen csapata kiemelkedő teljesítményt nyújtott a versenyen. A klub 8 versenyzői összesen 6 aranyérmet, 9 ezüstérmet és 3 bronzérmet szereztek. Az esemény hangulata kiváló volt, és a versenyzők, edzők, valamint a szurkolók is pozitív visszajelzéseket adtak a rendezvényről. A gyerekek sporttudásukat fejlesztve és a fair play szellemében versenyezve emelték a Kempo hagyományait és népszerűségét.

Az I. Respect Kupa Zen Bu Kan Kempo gyerekverseny sikeres lebonyolítása nemcsak a szervezők munkáját, hanem a résztvevő klubok és versenyzők elkötelezettségét is dicséri. A rendezvény hozzájárult a Kempo sport népszerűsítéséhez és a tehetséges fiatalok fejlődéséhez. Gratulálunk minden résztvevőnek és résztvevő klubnak a kiváló eredményekhez.

 

11 febr

Kempo téli fekete öves edzőtábor

 

Az elmúlt hétvége izgalmas élményeket hozott a Spartan Kempo Debrecen csapata számára a Mátraházi edzőtáborban. A rendezvény egy sokszínű és intenzív programot kínált, amelyben a résztvevőknek lehetőségük nyílt elmélyülni és fejleszteni különböző harcművészeti technikákat és ismereteket. Az esemény egyik kiemelkedő része az erdei futás volt, amely lehetőséget adott a résztvevőknek arra, hogy teszteljék állóképességüket és kitartásukat  a mátrai hegyek közőtt, viszontagásgos körülményekkel harcolva. Ezt követően a délelőtt folyamán a földharc pozíciók és ütések kivitelezésének gyakorlása zajlott. A Gi földharc küzdelem testre ütéssel továbbfejlesztette a résztvevők technikai repertoárját és harci képességeit. A delutáni Ido formagyakorlat gyakorlás és házi verseny remek alkalmat biztosított a harcosoknak, hogy más mesterek segítségével csiszolják tudásukat.

 

 

A kesztyűs küzdelmek a megszokott intenzív sparring hangulatban zajlottak jó hangulatban.  Vasárnap délelőtt Palotás Ferenc mester tartott előadást a Polar technológiáról, ami érdekes és informatív volt és új ajtókat nyitott meg a professzionális versenyeztetés felé.Mindezt a vasárnapi programban a Tonfa fegyveres workshop követte, ami pedig lehetőséget biztosított a kemposoknak arra, hogy mélyebben megismerjék ezt az ősi harci eszközt és gyakorolják annak hatékony használatát. A debreceni Spartan Kempo csapat tagjai, Keresztesi Péter, Péter Zoltán, Kiss Dániel, Szűcs Márton, Szűcs András és Baranyi Koppány, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az edzőtábor alatt, és a tudásukat sikeresen bővítették.

 

 

A Mátraházi edzőtábor a Spartan Kempo Debrecen számára nem csak egy szokványos edzőhétvégét jelentett, hanem egy felejthetetlen élményt és egy kiváló lehetőséget a fejlődésre. A harcosok hozzájárulása és elkötelezettsége mellett a kiváló szervezés és a szakértői tanítások mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez a hétvége emlékezetessé váljon mindannyiunk számára.

08 jan

Sikeres vizsgák

A Spartan Kempo Debrecen harcosai a közelmúltban egy kihívásokkal teli négy napos vizsgafelkészítő táborban vettek részt. Az esemény célja a harcosok felkészítése volt a következő övvizsgájukra, miközben lehetőséget kaptak a fejlődésre és összekovácsolódásra. A tábor intenzív edzéseken, erőnléti gyakorlatokon és kempo technikai feladatokon keresztül járta körbe a harcművészeti készségeket. Az edzők vezetésével a harcosok elmélyíthették tudásukat, fejleszthették technikai jártasságukat és erősíthették fizikai állóképességüket.

A négy nap intenzív edzése után következett a házi övvizsga, amely során a harcosoknak lehetőségük nyílt bemutatni az általuk elsajátított kempo mozdulatsorokat és technikákat, illetve számot adni elméleti és erő állóképességükről. A táborban külön hangsúlyt fektettek az elméleti tudásra is, amely a kempo művészetének történetét, filozófiáját és alapvető fogalmait ölelte fel. Ez a tudás a kempo értékeinek és kultúrájának mélyebb megértését segítette elő. A tábor a kempo művészet iránti elhivatottságukat és a csapatmunka fontosságát is erősítette.

A négy napos kihívások után 65 harcos sikeresen teljesítette a házi övvizsgát, amely a szorgalmas munka és elhivatottság eredménye volt. A Spartan Kempo Debrecen csapata büszke lehet tagjaira, akik a tábor során megmutatták, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan készen állnak a következő kempo kihívásokra. A tábor nemcsak a vizsgákra való felkészülést, hanem a barátságok és az összetartás erősítését is szolgálta, hozzájárulva a Spartan Kempo Debrecen csapatának folyamatos fejlődéséhez és sikereihez.

11 dec

World Sport Kempo 2023.12.03. // Törökbálint

A Spartan Kempo Debrecen felnőtt csapata kiemelkedő eredményeket ért el a 2023. december 3-án, Törökbálinton megrendezett Nemzetközi Kempo Versenyen. Az eseményen részt vevő 65 felnőtt csapat és 140 versenyző között a Spartan Kempo Debrecen egy kimagaslóan sikeres teljesítményt nyújtott. A csapat összesen 12 versenyzővel vett részt a versenyen, és mind technikai, mind full contact számokban megmérettették magukat. A versenyzők kitartását és szakmai felkészültségét bizonyítja, hogy összesen 50 érmet sikerült begyűjteniük. Ez a lenyűgöző eredmény különösen figyelemre méltó, tekintettel a versenyszámok sokszínűségére és az erős mezőnyre.

.

 

A technikai és full contact számokban elért sikerek további értékelték a csapat sokoldalú képességeit. A részvétel mindkét kategóriában azt mutatja, hogy a Spartan Kempo Debrecen csapata nemcsak az elméleti, technikai készségekben, hanem a fizikai teljesítmény terén is kiválóan teljesített. Az összesítettben a csapat a második helyen végzett, ami elismerésre méltó eredmény a versenyen részt vevő 65 csapat között. Ez a pozíció nemcsak a tehetségüket, hanem a csapat összehangolt munkáját, csapatszellemét és kitartását is dicséri.

 

A kiváló teljesítmény nem csak a versenyzők személyes elhivatottságát, hanem a csapat edzőinek, támogatóinak és minden résztvevőjének odaadását is tükrözi. Gratulálunk a Spartan Kempo Debrecen felnőtt csapatának ezen emlékezetes és sikeres versenyzéshez, és kívánjuk további eredményes szerepléseket a jövőbeni kempo versenyeken!

 

04 dec

27. Hanshi Kupa nemzetközi kempo verseny

 

Rangos nemzetközi kempo versenyen vettek részt újra a debreceni Spartan Kempo csapat harcosai. A két napos Hanshi Kupának idén Törökbálint adott otthont.  A megmérettetésre 440 harcos közel 1100 nevezése érkezett be, így a harcok reggeltől estig folytak, technikai és küzdelmi számokban egyaránt. Az első napon a gyerekeké volt a porond, akik kimagasló teljesítményükkel közel 50 érmet gyűjtöttek be, amivel sikerült 4. alkalommal is megszerezniük a legjobb gyerek csapatnak járó kupát, 300 versenyző és 45 csapat közül.

 

 

A felnőttek szintén kiemelkedően harcoltak, így nekik is sikerült közel 50 érmet bezsebelniük. Náluk már jobban domináltak a viadal szabályrendszerű, full contact mérkőzések, ahol sokuk kemény harcok árán léphetett csak a dobogóra.

Összesítettben így a Spartan Kempo Debrecen csapatának közel 100 érmet sikerült elhoznia a 27. Hanshi kupáról, amiből 47 arany, 39 ezüst és 18 bronz. A 65 csapat közül a debreceniek toronymagasan az első helyen végeztek, illetve másodiknak a felnőttek versenyében. Remek év végi zárás ez, ahol is újra sikerült megmutatni, hogy a Spartan Kempo akadémián a jövő harcosait képezzük.

 

 

 

20 nov

V. Mátra Kempo Kupa

 

26 csapat közül összesítettben második helyen végzett a Spartan Kempo Debrecen a hétvégén, Gyöngyösön megrendezésre került V. Mátra Kempo kupán. A rendezvény középpontjában ezúttal a 14 éven aluli harcosok voltak. A 210 versenyző közel 650 nevezést adott le, így egy reggeltől késő estébe nyúló megmérettetésen vettek részt a kemposaink. A debreceniek 17 arany, 6 ezüst és 10 bronzérmet zsebeltek be, vegyesen technikai és küzdelmi számokban.

 

 

A verseny az évben az utolsó pontszerző országos bajnokság volt, ami remek előkészítőnek bizonyult a két héttel későbbi nemzetközi Hanshi kupára, ahol reményeink szerint újra brillírozhat a csapat. Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő mestereiknek.

 

14 nov

V. United World Kempo Világbajnokság

 

Kimagasló eredményekkel zárult az idei Franciaországban megrendezésre kerülő UWSKF világbajnokság a Spartan Kempo Debrecen harcosainak. Muzsnay András mester pusztakezes formagyakorlatban a dobogó második helyére küzdötte fel magát, a full contact küzdelmi számokban viszont már fölényes győzelmeivel sikerült a legmagasabb fokra állnia. Küzdelmi számokban így két aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

 

 

Szombati Szabolcs földharc és küzdelmi számait egyaránt feladatással nyerte, így egyértelmű dominanciával zsebelte be a világversenyen a két aranyérmet. Szabolcs és András eredményei azért is kiemelkedőek, hiszen a versenyfelkészülési négy hónapjukat nem szimplán edzéssel töltötték, hanem aktívan versenyeztek, edzést tartottak, tanultak és dolgoztak ebben az időszakban. Válogatott pontjaik alapján pedig mindketten kvalifikáltak a jövő évi világversenyre is.