Edző - Péter Zoltán

Információ
Péter Zoltán

Péter Zoltán

Kempo mester 1.dan

Sportszakmai önéletrajz

 

Gyermekkoromtól kezdve aktívan sportolok, de a harcművészetek világával először gimnazistaként kerültem kapcsolatba. Az első Zen Bu Kan Kempo edzésemre 2010 végén jutottam el, egy barátom által, ahol rögtön megragadott ennek a stílusnak az összetettsége, a baráti hangulat és a küzdelmek keménysége. Azóta számtalan versenyen, edzőtáborban és szemináriumon vettem részt kemposként, így a kempo az életem szerves részévé, a kempos közösség pedig egyfajta családdá vált számomra.

A saját csapatomat, a Főnix Kempot 2017 őszén alapítottam, ahol azóta is vezetőedzőként tartom az edzéseket. Az évek során klubom a Spartan Kempoval összhangban, egy kiváló hangulatú harcművészeti közösséggé vált, ahol minden lehetőség adott a harcászatot tanulni vágyók fejlődéséhez. 

Fekete öves vizsgámra 2021 nyarán került sor, ahol megfelelve a szellemi és fizikai követelményeknek, kempo mesterré avattak. A Zen Bu Kan Kempon kívül több más harcművészeti és küzdősport irányzatban volt lehetőségem kipróbálni magam, mint a Brazil Jiu-Jitsu, a grappling, a Kick-Box, a Thai-box, a birkózás és az Emishi-O-Do-Kai. Az ezekből merített tapasztalataimat mind beépítettem a harcművészeti repertoáromba, így az edzéseimen előforduló technikai palettát is színesítik. 

Pályafutásom során számtalan hazai és nemzetközi versenyen vettem részt, jelenleg is aktívan versenyzek. Eredményeim között több magyar bajnoki cím és világkupa győzelem is szerepel, melyeket leginkább küzdelmi számokban sikerült elérnem.

Sport karrier

2010-től Zen Bu Kan Kempo

  • 2017-től klubvezetői pozíció
  • 10 év versenyzői tapasztalat – 12 bajnoki cím
  • 2021 – I. Dan, Fekete öv megszerzése