Muzsnay András

15 febr

Muzsnay András

Sportszakmai életrajz

Szüleim már egészen kis koromban átadták nekem a sport szeretetét így már óvodás belekóstoltam a kosárlabda világába, amit közel tíz éven keresztül űztem Debrecen egyik kiemelkedő gyerek – ifi – junior csapatában. Ha bár harcművészetekkel nem találkoztam egészen középiskolás koromig, mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogy beletanuljak egy önvédelmi rendszerbe. Legjobb barátom vitt el életem első Zen Bu Kan Kempo edzésére, amibe azonnal bele is szerettem a közösségnek és mesteremnek köszönhetően.

Mind amellett, hogy újabb és újabb technikákat tanulhattam, fontos volt számomra nem csak saját magam fejlesztése, hanem hogy át is adhassam azt a tudást, amit kaptam. Immáron hat éve foglalkozok gyerek serdülő korosztály tanításával és vizsgáztatásával, illetve a versenyekre való felkészítésükkel. A Zen Bu Kan Kempo rendszere lehetőséget biztosított, hogy kipróbálhassam magam amatőr és félprofi versenyeken, így a versenyzés egy kiemelkedő életutam lett. Versenyzői pályafutásom során eddig köze száz alkalommal állhattam dobogón a legkülönbözőbb technikai, illetve full contact versenyszámokban. Ezek közül legalább hatvan alkalommal a legmagasabb fokra sikerült felküzdenem magam. Számtalan Európa és világkupa első helyezésem mellett 2022-ben a World All Style világbajnokságon sikerült két aranyéremmel hazatérnem.

Kitartó munkámnak köszönhetően újabb kvalifikációkat szereztem az UWSKF világkupákra 2023 és 2024-re is. Ezen felül kijutottam a 2023-ban, Szaud-Arábiában megrendezésre kerülő, World Combat Games világbajnokságra is, pankráció versenyszámban.