Baranyi Koppány

17 febr

Baranyi Koppány

Sportszakmai életrajz

Kiskoromban sokféle sportban kipróbáltam magam. Ezek közé tartozott az úszás, falmászás és az atlétika. A harcművészetekkel először 8 éves koromban ismerkedtem meg. 3 éven keresztül jártam ninjutsu edzésekre, ahol elsajátítottam a harcművészet mozgáskultúráját és szokásait. Túl könnyűnek, kihívások nélkülinek éreztem, ezért szüleim segítségével rátaláltam a kempora, ami az első edzéstől fogva megtetszett. Keresztesi Péter mester vezetésével, és az összetartó csapatnak köszönhetően számos övvizsgán, versenyen és edzőtáborban vettem részt. Kezdő, és középhaladóként amatőr országos, valamint világbajnokságokon mérettem meg magam, változóan sikerrel és kudarccal. Mára elkezdtem félprofi kategóriában versenyezni, amire edzőim és edzőtársaim segítségével külön időt fektetünk. Szombatonként alkalom adtán besegítek az edzéstartásba, és a klub segítésében és fejlesztésében is aktív szerepet vállalok. Azóta érdeklődési köröm kiterjedt a test fizikális és mentális fejlesztésére is, aminek köszönhetően sokat tanultam. Számomra a harcművészet és az e szerinti lét erőt és önbizalmat ad, ami szerint élem a mindennapjaim.

 

15 febr

Kiss Lili Anna

Sportszakmai életrajz

Általános iskolás éveim alatt rengeteg sportot kipróbáltam. Évekig úsztam, lovagoltam, műkorcsolyáztam, táncoltam, de egy idő után mindet abbahagytam, mivel mindig volt valamiféle hiányérzetem. Egy idő után rátaláltam a kyokushin karatéra, és ezzel megnyílt számomra a harcművészetek világa. Sajnos ezt az irányzatot is abba kellett hagynom pár év után, de elég tapasztalatot szereztem, hogy rájöjjek, ezen túl csak hasonló sportokban akarok tevékenykedni. A harcművészetek tradíciói, szertartásossága, a gyönyörű pontossággal kivitelezett technikák és formagyakorlatok, a küzdelmek izgalma vonzani kezdett. 

Mikor 2017-ben, gimnáziumi éveim alatt, rátaláltam a Zen Bu Kan Kempora, mindent megtaláltam, amit harcművészetben kerestem az évek alatt. Szinte egyből beilleszkedtem a klub kemény magjába, tevékenykedni kezdtem a klubéletben, gyerekedzéseket tartottam és versenyeztem Országos és Európa Bajnokságokon, és máig aktív tagja vagyok ezen rendkívül összetartó közösségnek, amit a Csapatunk alkot.

Sport karrier

Gyógytornász hallgatóként rendkívül fontosnak tartom az edzések utáni regenerációt és a preventív nyújtást-lazítást, ezért szeretnék a közeljövőben kifejezetten a regenerációra és a lágyrészek lazaságának és hajlékonyságának növelésére koncentráló, átmozgató edzéseket indítani gyerekeknek és felnőtteknek, harcművészeknek, vagy egyszerűen mozogni vágyóknak egyaránt!

2017-től Zen Bu Kan Kempo 

  • 2018-tól, 10. kyu-tól gyerek edzéstartás
  • Számos Országos és Európa Bajnokság (6 arany, 9 ezüst, 3 bronz érem)
  • UWSKF első, második és harmadik helyezések