UWSKF világkupa 2022

2022.12.06. / Verseny, világbajnokság

UWSKF világkupa 2022

13 ország több mint 400 versenyzője vett részt a Szigetszentmilkóson megrendezésre kerülő két napos Kempo Világkupán, amin 41 gyerekcsapat és 65 felnőtt csapat képviseltette magát. A rendezvényen a harcos indulóknak lehetőségük volt megmérettetni technikai és küzdelmi számokban egyaránt. A technikai számokban a pusztakezes és a fegyveres formagyakorlatok soft és hard style-ban voltak a palettán és e mellett természetesen helyet kapott az utcai önvédelem is. A küzdelmi számok egészen az inkább gyerekekre részére megalkotott point sparringtól a folyamatosan erősebb technikákat megengedő C, B, A és pusztakezes Viadalként kaptak helyet a rendezvényen.

 

 

A Spartan Kempo Debrecen versenyzői gárdája idén is bravúros győzelemekkel menetelt előre, de ez nem is lehetett másként, hiszen a cél nem kisebb volt, mint elhozzni zsinórban harmadjára a legeredményesebb gyerek és felnőtt csapatnak járó kupát, ami ezen a rendezvényen fölényesen sikerült. Hatalmas öröm ez számunkra hiszen az UWSKF világkupa a legrangosabb versenyünk és elképsztő felkészülési, szervezési és lebonyolítási munkán vagyunk túl. A Spartan Kempo Debrecen nem csupán versenyzőket delegált, hanem jócskán kivette a részét a szervezői és bíráskodási munkálatokból is. 6 bírót és egy szervezőt biztosítottunk, így mestereink és segédedzőink folyamatosan munkában voltak a két nap során, legtöbbjük a fent említettek mellett versenyzett is a legmagasabb mester/válogatott kategóriákban.

 

 

A világkupa a mi részünkről 34 arany, 38 ezüsttel és 15 bronzéremmel zárult, ami egy kiváló befejezése az őszi-téli versenyszezon első felvonásának. Harcosink egy jelentős része már most 5 versenyen van túl és még hátravannak az övvizsgák, tehát minden tekintetben megterhelő és kihávásokkal teli időszakban sikerült csúcsra emelkednünk.